Teambuilding

Teambuilding

Teambuilding je u suvremenom poslovnom svijetu ključ uspjeha timskog rada u tvrtkama.Kroz pozitivna iskustva učimo vjerovati drugim ljudima, odnosno svojim kolegama.Vježbanje akrobatskih i žonglerskih vještina na zanimljiv i nesvakidašnji način postavlja problem. Fascinirani ciljem (piramidom od vlastitih tijela) sudionici rado prijanjaju na rješavanje problema uočavajući vlastite greške. Nadalje, za postavljanje piramide, potrebno je da svaki od dijelova (odnosno tijela) bude na pravom mjestu. Sudionici stvaraju međusobno povjerenje, jer bez oslanjanja na drugoga finalni uradak nije moguć.

PREUZIMANJE RIZIKA
Bez rizika, nema napredka. Većina ljudi ne žele riskirati da bi izbjegli mogućnost pogreške. Na taj način ne dozvoljavaju dobrim idejama da se razviju.
U građenju ljudskih piramida pojedinac se nalazi u više situacija gdje mora preuzeti rizik da bi uspio, ali isto tako osjeća podršku (fizičku i psihičku) grupe u slučaju neuspjeha (pada).

KOMUNIKACIJA I SURADNJA
Komunikacija, suradnja i vodstvo neophodni su za timski rad. Ako grupa želi izgraditi ljudsku piramidu ti faktori moraju funkcionirati. Svako konkretno fizički osjeća svoju "poziciju" u piramidi.

RAVNOTEŽA
Dobra fizička ravnoteža pospješuje i mentalnu. Ljudske piramide potrebuju obje vrste ravnoteže da bi funkcionirale. Neuravnoteženi članovi piramide su opasnost za njezin opstanak.

POUZDANOST
U ljudskim piramidama moramo biti pouzdani u doslovnom smislu riječi, jer ako se ostali na nas ne mogu osloniti, piramidi prijeti katastrofa.

AKTIVNO RAZMIŠLJANJE O RJEŠAVANJU PROBLEMA:
Sudionik je suočen sa problemima balansiranja, težine tuđeg tijela na svojemu i u isto vrijeme dizajniranja piramide.
Ti problemi potiču želju za eksperimentiranjem. Na taj način sudionici uče koristiti i podijeliti svoje znanje da bi zajednički riješili postavljeni problem.Za gradnju uspješne ljudske piramide potrebne su: koperacija, pouzdanost, poduzetnost, inicijativa, prilagodljivost, odnosno sve one vještine koje su neophodne za stvaranje dobrog i efikasnog radnog ozračja i postizanje uspjeha.

Farmer traži ženu

Na poziv Fremanle Media Hrvatske, sudjelovali smo u snimanju reality showa FARMER TRAŽI ŽENU u sezoni `09/10. Naš zadatak bio je da jednoj grupi sudionika održimo cirkuski teambuilding kako bi se što bolje upoznali i opustili u međusobnom društvu.

Za emisiju slicnog formata koja je emitirana u Danskoj, a snimljena u Dubrovniku, vodili smo cirkusku radionicu kandidatima.