Poppins silazi

Poppins silazi - Nikolina Majdak- ispovjedi Mary Poppins-


... Zaboravit ćete zato što drugačije ne možete. Nema ljudskog bića koje to pamti...Osim Nje, dakako... Ali ona je drugačija. Ona je Velika Iznimka...

REŽIJA I DRAMATURGIJA: Dubravka Crnojević - Carić

Poppins silazi - Nikolina MajdakIGRAJU: Nikolina Majdak
               Iva Peter-Dragan
               Jadranka Žinić-Mijatović

Izvedba i obrada glazbe: Luka Schram i Isabel

Scenografija: Les chaussures rouges
Kostimografija: Zjena Glamočanin
Oblikovanje svjetla: Milan Kovačević

Produkcija: Triko

Što se događa u ženi kada se sretne s djetetom? Djetetom povjerenim na čuvanje, svojim djetetom ili pak djetetom u sebi?
Koliko se čarolija mora pokrenuti ako želimo pripitomiti to dijete, a ostaviti mu radost kreativnost? I što je uopće Čarolija?
Nešto se prepoznaje kao Čarolija samo iz pozicija naše ogoljene svakodnevice. No, ukoliko smo otvoreni za spajanje svjetova, spajanje nekoliko različitih logika – ono što nazivamo Čarolijom više nije ni najmanje začudno. Najljepše je spajati naizgled nespojivo. Najuzbudljivije je  propitivati granične prostore Pravila.
U potrazi za navedenim u predstavi ´Poppins silazi' tri mlade akrobatkinje  spajaju realno i irealno, svakodnevno i fantazmagorično, otvarajući se Čaroliji. Istovremeno propituju vlastitu ženskost, i ponovno se upoznaju s djetetom u sebi. Prepoznaju i skidaju mnoge identitarne haljine, koje ih drže prizemljenima. Oslobađajući se težine zadanih identiteta, polako se uspinju, nage, u prostore Visine, gdje su forme promjenjive i fluidne, poput oblaka.
Tri se mlade žene igraju, ali i ispovijedaju, pretražuju riznice sjećanja - ulazeći i u prostore sjećanja koja postoje i mimo njihovih 'realnih' života.
Dubravka Crnojević - Carić

IZ MEDIJA...

...Spoj čudesnih akrobacija u zraku s odbljescima zrcala po cijeloj dvorani, intertekstualnost scenarija i pop glazba na štulama, 'Poppins silazi' kao prva hrvatska cirkuska predstava nije iznevjerila svoju premijernu publiku....
Ljiljana Žegrec, cunterview.net


...Zagrebački akrobati oduševili gledatelje na petom Festivalu novog cirkusa
Jedva da se igla mogla provući kroz krcato gledalište velike dvorane Istra Zagrebačkog kazališta mladih u kojem je sinoć, u sklopu petog Festivala novog cirkusa premijerno izvedena predstava „Poppins silazi" zagrebačke akrobatske skupine Triko, u režiji Dubravke Crnojević-Carić.
Zainteresirana publika, ali i brojni prijatelji, napunili su sve do zadnje i stepenice oko gledališta; prva cirkuska predstava sufinancirana novcem zagrebačkog Ureda za kulturu definitivno je privukla velik interes, a potom i dugotrajni aplauz.
Akrobatkinje, redateljica i suradnici bili su zasuti cvijećem...
metro.hr

Povezani Video